28. januar 2023
  Search

 

 

Naša delegacija je u toku konferencije uručila plakete Klastera nekretnine predsedniku FIABCI World organization Kirkoru Ajderhanjanu i predsedniku FIABCI Indija Faruku Mahmudu.

FIABCI Indija je 15. i 16. avgusta izvršio prezentaciju najvažnijih investicionih projekata u Bangaloru gostima iz inostranstva. Strane delegacije su obišle nekoliko poslovnih i stambenih objekata u izgradnji, čija vrednost je veća od dve milijarde američkih dolara. Najveću pažnju je privukla IT kompanija Infosis koja više od tri decenije ulaže u sopstvene poslovne komplekse, poznate po visokoj energetskoj efikasnosti i komforu koji pružaju zaposlenima. Strane delegacije je primio izaslanik Ministra zaduženog za urbani razvoj u Vladi Karnatake, a nakon sastanka delegati su obišli zgradu Vlade i Parlamenta Karnatake.

Naša delegacija je u toku konferencije održala sastanak sa predsednicima FIABCI Indija i NAR Indija Farukom Mahmudom i Samom Čoprom i njihovim saradnicima, na kojem je dogovoreno da do kraja godine zajednički organizujemo posetu njihove delegacije Srbiji. Njihovu delegaciju bi činili posrednici i preduzeća koja investiraju u nekretnine, turistički operateri i predstavnici medija, koji bi trebalo da se upoznaju sa mogućnostima za investiranje u Srbiju. Indijska ekonomija je najbrže rastuća svetska ekonomija (u toku naredne godine BDP Indije će po proceni OECD-a porasti 7,6%).

Indijske kompanije ulažu u preduzeća koja posluju u EU, SAD, Ruskoj Federaciji i u zemljama u razvoju i u nekretnine u ovim zemljama. Posrednici iz SAD, Velike Britanije i arapskih zemalja posebnu pažnju posvećuju privlačenju investitora iz Indije, što se videlo i na ovoj konferenciji.

Klaster nekretnine  .  O nama  .  Šta je klaster  .  Vesti  .  Press pregled  .  Korisni saveti  .  Zakonski okvir  .  Mapa portala  .  Login  .  Registar članica
Ministarstvo ne odgovara za sadržaj koji postavljaju članice klastera!
Portal implementirao: Centar za konkurentnost i razvoj klastera, Fakultet tehničkih nauka