28. januar 2023
  Search

 

 

NAR (Nattional Association of Relators) je osnovan u SAD početkom 20. veka i ima ogranke u šezdesetak najrazvijenijih zemalja sveta. NAR Indija je organizacija koja ima oko 20.000 članova. Govornici na konferenciji su bili vodeći indijski privrednici iz oblasti posredovanja u prometu nepokretnosti, građevinarstva, investitori i pretećih delatnosti, kao i privrednici iz SAD, UAR, Saudijske Arabije, Egipta, Tunisa i Indokine. Konferenciji je prisustvovalo preko 1.200 učesnika iz Indije i oko 150 učesnika iz 30 država.

Na otvaranju konferencije je govorio član Gornjeg doma Parlamenta Indije K.R. Khan, predsednik Fiabci Kirkor Ajderhanjan, izvršni direktor kompanije DLF (najveća indijska kompanija koja se bavi razvojem nekretnina) A. Ohri, izvršni direktor Dubai Real Estae Institut Mahmud Al Burai, Ambasador Republike Srbije u Indiji Vladimir Marić i predsednik NAR Indija Sam Čopra.

Ambasador Marić je informisao učesnike konferencije o mogućnostima za ulaganje u našu zemlju, o potencijalima našeg tržišta i o projektu “Beograd na vodi”. Upoznao je učesnike konferencije sa politikom Vlade Repubike Srbije čiji je cilj privlačenje stranih investicija.

Na posebnom panelu koji je bio posvećen srpskom tržištu dr. Slaviša Pešić je predstavio mogućnosti za ulaganje u sektor nekretnina i u ostale privredne grane u Srbiji, naš poreski sistem, zaštitu stranih investicija i subvenicije koje dobijaju strani investitori. Ostali članovi delegecije su odgovarali na pitanja učesnika panel disikusije.

Uz delegaciju SAD, naša delegacija je bila najzapaženija na ovoj konferenciji. Uz veliko poštovanje i pažnju koju nam je ukazao organizator, naišli smo i na interesovanje preko sto učesnika konferencije za našu zemlju, saradnju sa privrednicima iz Srbije i želju da se bolje upoznaju sa mogućnostima za poslovanje u Srbiji. Sa predstavnicima većine stranih organizacija smo održali bilateralne sastanke,a sa predstavnicima FIABCI Egipat i FIABCI Tunis dogovorili da u narednoj godini odžimo zajednički sastanak naših rukovodstava u Tunisu.

 

Klaster nekretnine  .  O nama  .  Šta je klaster  .  Vesti  .  Press pregled  .  Korisni saveti  .  Zakonski okvir  .  Mapa portala  .  Login  .  Registar članica
Ministarstvo ne odgovara za sadržaj koji postavljaju članice klastera!
Portal implementirao: Centar za konkurentnost i razvoj klastera, Fakultet tehničkih nauka