Mode:  
26. jul 2021
  Search

Vesti
REBEC 2014 govornici - McGuireWoods London LLPREBEC 2014 govornici - McGuireWoods London LLP - 12. jun 2014

McGuireVoods LLP je vodeća SAD advokatska kancelarija sa više od 900 advokata u 19 kancelarija u Sjedinjenim Državama i Evropi. Ove godine, između ostalih,  REBEC govornici su i Simon J.Cox i Petar Orlic sa kojima smo se družili u na MIPIM-u 2014.

 
REBEC tim na GREET Vienna događaju - 1. jun 2014

Drugog dana ovogodišnje GREET Vienna konferencijskog dela programa, prvi u nizu panela u sali 1, pred stotinak prisutnih, održan je panel pod nazivom „Srbija između Istoka i Zapada“. Iako je to prvi u nizu panela za taj dan, od pola 10 pre podne, prisutni posetioci su potvrdili da Srbija danas predstavlja privlačnu i nezaobilaznu temu svih konferencija čije su teme investicije, razvoj nekretnina i opšte ekonomske teme.

Učesnici panela su bili Alexander Samonig, vodeći partner u Ecovis Confidas Srbija, Alexander Petritz, izvršni direktor Instituta za strukturni razvoj (ISD) Austrija, Miodrag Gazibara, direktor prodaje i lizinga, Delta Real Estate Srbija i Srđan Vujučić Direktor RE operacija u Coreside / Savills Srbija. Moderator Aleksandar Opsenica, direktor FESTLENT-a i osnivač REBEC-a, jedan od ovogodišnjih partnera GREET Vienna događaja, je posle uvodnih predstavljanja pozvao gđu Veru Vidović, direktorku predstavništva Privredne komore Srbije da se obrati prisutnima. Gđa Vidović je pozdravila skup, zahvalila se organizatorima na pruženoj prilici da obavesti javnost o naporima Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije koji se čine na terenu da se ublaže posledice poplave koja ne jenjava. Takođe, podsetila je prisutne da zainteresovani na Serbian Louge-u mogu dobiti informacije o mogućnostima pružanja pomoći Srbiji.

Na panelu su predstavljene teme koje Srbija, kao tržište velikih perspektiva, između Istoka i Zapada, kako se i zvao ovaj panel, može da pruži zainteresovanim investitorima. Komentarisane su pravne i poreske teme, teme vezane za promene institucionalnih okvira i usvajanje zakona koji će najabrže pospešiti dalji razvoj investcija u nekretnine i ubrzati oporavak domaće građevinske industrije.  Prokomentarisani su svi segmenti razvoja tržišta nekretnina. Zaključeno je da će stanogradnja još duži niz godina biti u fokusu samo domaćih preduzetnika a da će se u retail sektoru uskoro brojčanije pojaviti inostrani developeri. Ista situacija se očekuje i u domenu razvoja logistike i distribucije, kao i u hotelskoj industriji. Što se tiče razvoja kancelarijskog prostora, inostrani developeri i dalje će držati primat u odnosu na domaće. Evidentan primer je očekivanje objavljivanja početka izgradnje dva bloka kancelarijskog protora kalse A od ukupno preko 50.000m2 već početkom jula ove godine na dve loakcije u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu.  

Na kraju panela prisutni su pozvani na koktel koji se organizaovao ispred Serbain Lounge-a gde će se takođe podeliti obaveštenja o mogućnostima i načinu pružanja pomoći Srbiji i poplavljenim područjima.  

 

Print  

 

 

 

 

Festlent  .  Klaster nekretnine  .  Vesti  .  Kontakt  .  Mapa sajta
Ministarstvo trgovine i usluga ne odgovara za sadržaj koji postavljaju članice klastera!
Portal implementirao: Centar za konkurentnost i razvoj klastera, Fakultet tehničkih nauka