28. januar 2023
  Search

Nastavak teksta

 

On je kazao da činjenica da danas imamo 483 sertifikovana agenta znači da uvodimo red u srpsku privredu.

„Obećavam da ćemo pre maja imati spremnjen gotov registar posrednika kako bismo vašim klijentima mogli da omogućimo transparetnost i uvid u sve agente koji svoj posao rade pošteno i u skladu sa zakonom” kazao je Malinović.

Prema njegovim rečima na ovaj način ćemo olakšati posao inspekciji da one koji ne rade pošteno i u skladu sa zakonom sankcionišu i dodao da smatra da će ova procedura omogućiti svima da se unapredi sektor usluga.

Ove godine ćemo raditi na zakonskom rešenju vezano za usluge i tako ćemo zaokružiti čitavu legislativu i to će svima nama omogućiti da tačno znamo koje alate koristimo, šta svaka od institucija vlasti radi, i na koji način radimo svi zajedno, privreda i javni sektor, naveo je on.

„Naša ideja je i da ceo proces i edukacije, sertifikacije i vođenje regista prepustimo posrednicima, i njihovim udruženjima, jer jedino samoregulacija može da dovede do najboljeg oblika sprovođenja nekog propisa, a država treba samo da vrši nadzor” podvukao je Malinović.

Predsednik upravnog odbora “Klaster nekretnina” Nenad Đorđević je istakao da je trebalo sveukupno 20 godina rada da bi došli do situacije da dobijemo licencirane agente, od nastanka starog udruženja “Krov”, koje je prvo dalo iniscijativu za donošenje zakona, preko lobiranja i najzad u saradnji sa predstavnicima resorno ministarstva pre dve godine do dobijemo nacrt zakona.

„Nama ovo mnogo znači jer će smanjiti sivu ekonomiju, povećaćemo kvalitet usluga i imaćemo registar gde će biti uspisan svaki agent i svaka firma koja se bavi posredovanjem“, poručio je Đorđević.

Klaster nekretnine  .  O nama  .  Šta je klaster  .  Vesti  .  Press pregled  .  Korisni saveti  .  Zakonski okvir  .  Mapa portala  .  Login  .  Registar članica
Ministarstvo ne odgovara za sadržaj koji postavljaju članice klastera!
Portal implementirao: Centar za konkurentnost i razvoj klastera, Fakultet tehničkih nauka